Draping - Nova metoda šminkanja

Slika s interneta




Drage moje, danas vam govorim o novoj metodi šminkanja. O novom contouring-u. Ova metoda započela je 2016-te godine, no nisam vidjela nigdje izrazitu priču o ovome, stoga vas želim upoznati.
Kada je contouring postao popularan, u to vrijeme nastao je i draping, no njegova popularnost krenula je rasti tek ove godine.

Namijenjena je onima koji vole prirodniji, svježiji i  'mladenački' izgled na licu.
Za ovu metodu potrebna su vam dva rumenila različitih nijansi, tamni i svijetli.

Metodu je započeo brand Marc Jacobs objavom na instagramu, koji je zapeo za oko mnogim vizažistima, no ne i publici.

Slika s interneta

Kao i contouring, cilj je naglasiti i osjenčati određene dijelove lica. Obraze, jagodične kosti, bradu,uokviriti lice. Bit je naglasiti tamnijom (smeđom) bojom prirodne sjene na našem licu, ispod jagodica i uokviriti lice, dok kod drapinga to radite s tamnijom nijansom rumenila.

Tamnije rumenilo stavljate ispod jagodičnih kostiju i blendate dok ne postignete što prirodniji izgled.Nakon blendanja tog rumenila,na njega stavljate svijetlije rumenilo koje će pomoći tamnijem da izgleda još 'dublje' (tamnije,izraženije) te će dati taj završi prirodni look.
Vrlo jednostavno zar ne?

Primjer
(Slika s interneta)

Također,nastojim ovaj sadržaj prenijeti i na novu fejs stranicu. Molim vas da odvojite vremena i stisnete "sviđa mi se" ------>  Makeup Corner 

Uživajte.


You Might Also Like

0 komentari