Avon 2u1 primer and set spray















Danas vam donosim kratku recenziju o novom proizvodu Mark iz Avona. Riječ je o bazi i fiksatoru koji zasigurno produžavaju trajnost makeupa.

Ovaj proizvod dolazi u bočici od 125ml te standardnom pumpicom kroz koju proizvod izlazi. Na poleđini je otisnuto da je upotreba tako što se odmakne 20-25cm od lica te pošprica par puta, a najbitnije ostaviti na licu dok se ne upije.


Kao baza, ovaj sprej odlično pruža mogućnost puderu da se stopi s licem, jako se lijepo razmazuje i sam izgled pudera na koži je vidljivo poboljšan. Kao fiksator odlično produži šminku te daje  matt izgled. Šminka vam se neće pomaknuti s lica tokom cijelog dana u kakvim god uvjetima bili.



Kod ovog proizvoda stvar je da ga možete koristiti kao obadvoje, ali preporučam da ga po danu koristite samo za jednu stvar,kao što ga ja koristim za fiksiranje.
Ako ovaj proizvod stavite i kao bazu i kao fiksator može vam lice izgledati izrazito mat a čak i suho. Dešavalo mi se da mi je lice toliko suho da izgleda kao da je popucalo.
Stoga ako baš želite, dovoljno je samo jedan stisak na pumpicu pri stavljanju spreja kao bazu i jedan stisak pri fiksiranju.

Od te dvije mogućnosti, smatram da je fiksator ono što se istaklo kod ovog proizvoda, jer vidljivo produži trajnost makeupa bez obzira na vrijeme vani :)

Uživajte.

You Might Also Like

0 komentari